“Max Verstappen is nu al één van de allergrootsten, ook wat geld betreft hoeft hij zich geen zorgen meer te maken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nico Rosberg vindt dat de prestaties van Max Verstappen hem in een lijstje met grote namen zoals Lewis Hamilton, Michael Schumacher en Ayrton Senna plaatsen.

Verstappen staat momenteel 53 punten voor in de titelstrijd en daarmee lijkt de Nederlander op weg naar een derde wereldtitel op rij. Dat zou een bijzondere prestatie zijn want hij zou nog maar de vijfde rijder zijn die erin slaagt om drie seizoenen op rij wereldkampioen te worden. Eerder zijn Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton daarin geslaagd.

Nico Rosberg is vol lof over wat Max Verstappen momenteel weet te presteren. Net als bij zijn voorgangers moeten de fans volgens Rosberg respect en erkenning hebben voor wat Verstappen momenteel presteert.

“We zijn getuige van historische geweldige prestaties die in lijn liggen met Schumacher, Hamilton en Senna. Het is echt een ongelooflijke prestatie, buitengewoon,” aldus de wereldkampioen van 2016 tegenover ‘Sky Sports’.

De vraag is ook hoe lang Max Verstappen nog zal doorgaan in de Formule 1. Zijn huidig contract loopt tot in 2028.

“De geruchten over Verstappen die mogelijk niet zo lang zou doorgaan begonnen toen hij met Hamilton streed voor de titel. Hij zei toen ‘Ik zal niet zeer lang doorgaan als ieder jaar zo is’,” aldus Rosberg. “Die gevechten zijn zo enorm zwaar en intens, het neemt veel plezier weg.”

“Deze sport zal altijd een zeer intense omgeving zijn, zeker wanneer je ieder jaar voor de wereldtitel strijdt en jij degene bent die alleen maar kan verliezen. Iedereen verwacht dat je steeds opnieuw wint, dat is erg veeleisend.”

“Ik kan me perfect in zijn schoenen plaatsen. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Hij heeft zoveel geld dat hij zich daar nooit nog zorgen over hoeft te maken. Op het vlak van de records is hij tegen einde van het jaar al één van de besten.”