Na de felle kritiek kreeg Nyck de Vries advies van Max Verstappen

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

De voorbije weken kwam Nyck de Vries steeds meer in een storm terecht. De Nederlander stapelde de foutjes en ontgoochelende prestaties op maar Max Verstappen had advies voor zijn landgenoot.

Toen Verstappen gevraagd werd of hij veel praat met Nyck de Vries en of hij hem veel advies geeft antwoordde Max Verstappen als volgt: “Er valt niet veel over te zeggen.”

“Hij moet zich volledig focussen op het rijden. We staan allemaal onder druk om te presteren en op ons uiterste best te zijn,” aldus Verstappen. “Wanneer je aan het begin van je F1-carrière staat dan wil je meteen zeer goed presteren.”

“Wanneer dat niet het geval is dan denk ik dat het niet werkt wanneer je nog harder probeert. Je moet je gewoon focussen op je job, proberen te leren, proberen beter te zijn maar tegelijkertijd mag je alles niet te moeilijk maken.”

“Ik heb hem dat gezegd. Hij weet dat, hij weet hoe hij zelf is. Hij heeft gewoon nood aan een goed resultaat. Ik denk dat dit hem enorm zal helpen. Hij weet wat hij moet doen. Het moet gewoon eens in zijn richting goed vallen en hopelijk gebeurt dat zeer snel.”