Max Verstappen is pessimistisch: “P3 tijdens kwalificatie wordt moeilijk”

Max Verstappen en Red Bull Racing beleefden een moeilijke vrijdag op de Sochi Autodrom en dat laat niet het beste vermoeden voor de rest van het raceweekend.


Aan het einde van de twee oefensessie moest Verstappen tevreden zijn met de zevende tijd. Daarmee deed Verstappen het weliswaar beter dan teamgenoot Alex Albon die een twaalfde tijd reed, het zorgt niet meteen voor enthousiasme voor het verdere verloop van het raceweekend.

“We weten dat dit niet ons beste circuit is”, vertelt Verstappen volgens zijn officiële website wanneer hij terugblikt op de eerste dag van het raceweekend in Sochi.

“We hebben ook een paar downforce levels geprobeerd om te kijken wat de beste keuze is. Tijdens de tweede vrije training hadden we het wat beter kunnen doen maar zoals gezegd, we waren wat dingen uit aan het proberen voor morgen.”

Desondanks kon Verstappen zich niet vooraan mengen in de debatten en aangezien de oefensessies op vrijdag vaak een maatstaf zijn voor de rest van het raceweekend belooft het opnieuw een moeilijk raceweekend te worden voor Verstappen.

“Het gaat moeilijk worden in de kwalificatie om op de derde plek terecht te komen, voor de race ziet het er iets beter uit en daar ben ik blij om. Er is voor ons nog wel wat werk te doen,” aldus Verstappen.

“Het is duidelijk dat Renault een bedreiging vormt. Zij zijn vandaag erg competitief geweest. En je weet niet wie er wellicht ook nog bij zit. We moeten eerst naar onszelf kijken en zorgen dat we de juiste keuzes maken en dat de auto stabiel is.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen