Max Verstappen is voorzichtig: “In Saoedi-Arabië zal iedereen zich veel dichter bij ons bevinden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks een erg vlotte overwinning tijdens de openingsrace van het nieuwe seizoen in Bahrein blijft Max Verstappen voorzichtig. Volgens Verstappen is Bahrein een buitenbeentje en het us ook het enige circuit waarop met de nieuwe wagens al uitvoerig gereden is. In Jeddah wacht volgens Verstappen een volledig andere uitdaging.

“Saoedi-Arabië is een volledig ander circuit dan dit hier. Er zijn veel meer rechte stukken, snelle bochten en veel minder bandenslijtage,” aldus Verstappen. “Ik denk dat we in Bahrein vooral goed waren wat betreft bandenslijtage. Ik verwacht dan ook dat iedereen in Jeddah zich op het vlak van racesnelheid veel dichter bij ons zal bevinden.”

Verstappen verwacht in Jeddah vooral veel van Ferrari, dat van de lange rechte stukken zou moeten profiteren tegenover Red Bull.

“Jeddah gaat opnieuw anders zijn,” blikt Verstappen vooruit. “Onze wagen lijkt redelijk sterk te zijn op het vlak van hoge snelheid maar ik denk dat Ferrari redelijk snel is op de rechte stukken, wat in Jeddah uiteraard van pas komt.”

“We zullen zien wat het geeft. Het is moeilijk om te voorspellen. We hebben nog maar alleen hier in Bahrein met de wagens gereden dus we zullen moeten afwachten en zien.”

“Maar we zullen uiteraard proberen om zo goed mogelijk te zijn en we zullen vervolgens tijdens de oefensessies te weten komen waar we staan.”