Williams kent beste seizoensstart in zes jaar: “Wat een geweldig begin!”

Williams F1 team
Williams F1 team

Niets dan blije gezichten bij het Williams F1 team na de eerste race van het seizoen in Bahrein. Met een tiende en twaalfde plaats kende Williams dan ook haar beste seizoensstart in maar liefst zes jaar tijd.

De voorbije seizoenen van Williams bestonden er meestal in om te proberen klaarstaan wanneer er ergens in het seizoen eens een race was waarin iets vreemd gebeurde om zo als achterhoede team te proberen punten te scoren. Meestal duurde dat tot ver in het seizoen maar in Bahrein was het voor Williams dit jaar meteen prijs.

Alex Albon finishte als tiende meteen in de punten en ook nieuwkomer Logan Sargeant deed het erg goed door als twaalfde over de finish te rijden. Een erg mooi begin van het seizoen dus voor Williams, vooral ook omdat de renstal een stuk competitiever lijkt te zijn dan de voorbije jaren.

“Wow, wat een geweldige manier om dit seizoen te beginnen,” vertelde een zeer trotse James Vowles die nog maar net de nieuwe teambaas is bij Williams. “Logan, die tijdens zijn eerste F1-race meteen als twaalfde finisht, wat een solide prestatie van het begin tot het einde van de race. En Alex, hij deed het ongelooflijk goed, hij verdedigde zich constant tegen wagens achter hem die sneller waren.”

“Wat ben ik trots en blij dat we een goede basis hebben gelegd waarop we verder kunnen werken. Ik denk dat onze performance van hieruit waarschijnlijk op en neer zal gaan.”

“We kunnen niet verwachten dat we constant op deze manier gaan presteren. McLaren zal zeker en vast orde op zaken stellen en alles opnieuw beter voor elkaar krijgen. Maar ondertussen moeten we ieder punt proberen meepikken dat we kunnen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print