Max Verstappen kan al in Saudi-Arabië voor de eerste keer F1-kampioen worden

F1
F1

Max Verstappen kan in Saudi-Arabië voor de eerste keer wereldkampioen in de Formule 1 worden maar hij kan net zo goed zijn voorsprong zien verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Met zijn overwinning in Qatar afgelopen weekend heeft Lewis Hamilton zijn achterstand op Max Verstappen in de tussenstand om de wereldtitel weten terug te brengen tot acht punten. Met nog twee races voor de boeg, in Saudi-Arabië en Abu Dhabi, is het dus ongemeen spannend en een scenario waar alles in de laatste race zal worden beslist is nog altijd erg waarschijnlijk.

Maar Max Verstappen hoeft niet te wachten tot in Abu Dhabi om wereldkampioen te worden, het kan al op vijf december in Jeddah als alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen.

Als Max Verstappen in Jeddah de race weet te winnen en de snelste ronde laat optekenen mag Lewis Hamilton niet hoger eindigen dan de zesde plaats, zonder snelste ronde mag Hamilton niet hoger dan zevende eindigen.

Bij een tweede plaats van Max Verstappen mag Lewis Hamilton geen punten scoren in Jeddah. Als de Nederlander tweede wordt en de snelste ronde laat optekenen mag Hamilton niet hoger eindigen dan de tiende plaats.

In het geval dat Lewis Hamilton in Jeddah de race weet te winnen voor Max Verstappen en hij slaagt erin om de snelste ronde neer te zetten komen beide rijders op gelijke hoogte als het aankomt op gescoorde punten. Max Verstappen zal nog steeds leider in het kampioenschap blijven omdat hij een race meer gewonnen heeft dan Hamilton en dan wordt alles beslist in Abu Dhabi.

Het is al een ongezien spannend seizoen geweest met de nodige dosis drama en waarschijnlijk is een scenario waarin de race in Abu Dhabi als scherprechter zal fungeren nog altijd het meest waarschijnlijk. 

Hamilton slaagde er niet in om punten te scoren in Azerbeidzjan en Monza maar dat was even goed het geval voor Max Verstappen. In Silverstone zag Verstappen ook de finishvlag niet nadat hij in de openingsfase van van de race door Hamilton van de baan geknald werd en daar verloor hij kostbare punten. 

Verstappen werd al zeven keer tweede dit seizoen, waarvan zes keer achter Hamilton, de uitzondering op de regel speelde zich af in Turkije waar Verstappen tweede werd en Hamilton zich tevreden moest stellen met de vijfde plaats.

In Monaco was Verstappen aan het feest met Lewis Hamilton op een zevende plaats maar de wereldkampioen wist daar wel de snelste ronde te rijden. Bij de twee races die Verstappen wist te winnen terwijl hij ook de snelste ronde op zijn naam schreef werd Hamilton tweede en vierde.    

Na de race in Qatar liet Max Verstappen optekenen dat het spannend zou blijven tot het einde en we kunnen hem daar alleen maar in bijtreden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022