Alpine: “We vreesden de podiumplaats van Fernando Alonso in de laatste bochten te verliezen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Alpine-baas Marcin Budkowski beleefden zijn team en hijzelf stresserende slotseconden van de GP van Qatar. Er werd immers gevreesd dat de banden van Alonso het in de slotronde niet zouden uithouden. Gelukkig voor Alpine en Alonso liep echter alles goed af.

“Iedereen werkte enorm hard om de band het einde van de race en de laatste ronden te doen halen, dus ja, het was stresserend,” blikt Budkowski terug op een stresserend slot van de GP van Qatar.

“We wisten dat als we nog eens zouden pitten dat we dan met lege handen achter zouden blijven. We zijn erg vroeg met het managen van de banden begonnen, maar we begrepen ook dat het vermijden van de kerbstones cruciaal zou zijn. We gaven dan ook de instructie aan de rijders om dat te doen.”

“Tijdens de laatste ronde zag ik al de mecaniciens staan springen op de grid maar ik dacht van ‘nee, nee, nee, er zijn nog enkele bochten’. Het was eerlijk gezegd een kwestie van nog enkele bochten of we het zouden halen of niet.”

Volgens Budkowski was de stress er vooral voor het eventueel missen van een geweldig resultaat voor het team, eerder dan bezorgdheid op het vlak van veiligheid.

“Kijk, er was geen bezorgdheid wat de veiligheid betreft,” aldus Budkowski. “Wanneer je vooraan een lekke band hebt dan verlies je de controle vooraan en begin je te glijden.”

“De band achteraan is op dat vlak anders want als je achteraan een band verliest dan dreig je te spinnen en vlieg je van de baan.”

“We hadden er vertrouwen in dat we niemand in gevaar brachten maar je riskeert uiteraard wel een goed resultaat en punten te verliezen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023