Lando Norris: “We werden bestolen van de vierde plaats”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In zijn McLaren leek Lando Norris lange tijd op weg naar de vierde plaats maar de jonge Brit en McLaren werden door een lekke band bestolen van die vierde plaats.

Bij de start verloor Norris een plaats en viel hij terug van de vierde naar de vijfde plaats. Nog tijdens zijn eerste stint slaagde Norris er echter in om terug op te klimmen naar P4.

Norris stond op een strategie met slechts één pitstop. De pitstop zelf verliep goed maar op het vlak van de banden verliep het aan het einde van de race dus niet goed want Norris kreeg net als enkele andere rijders een lekke band.

“Ik heb gehoord dat er redelijk wat rijders een lekke band kregen dus er was duidelijk een probleem dat de ronde deed,” blikt Norris terug op zijn race. “Er is echter niets dat we daaraan kunnen doen.”

“Ik denk dat het team het redelijk goed heeft gedaan, we hadden het echter veel beter kunnen doen. Ik denk dat we tijdens de race een veel beter resultaat verdienden. We hadden vierde kunnen eindigen, toch op zijn minst zonder die lekke band.”

“Ik had mooi resultaat en heel wat mooie punten kunnen scoren maar dat deden we niet, niet omwille van onze fout … maar het is wat het is.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022