Lewis Hamilton geeft Michael Masi een veeg uit de pan: “De regels zijn nog altijd niet duidelijk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton laat weten dat Michael Masi tijdens de drivers meeting in Qatar er niet in geslaagd is om de regels omtrent het incident tussen hemzelf en Verstappen in Brazilië te verduidelijken.

In de nasleep van het veelbesproken incident tussen Hamilton en Verstappen in Brazilië zitten een aantal rijders nog met wat vragen. Max Verstappen dwong daar zichzelf en Lewis Hamilton van de baan bij een inhaalpoging van die laatste en kwam zonder bestraffing weg.

Velen denken dat dit een gevaarlijk precedent is en dat het rijders binnenkort gaat aanzetten om hun tegenstander van de baan te dwingen als ze aan de binnenkant van de bocht zitten. Er zijn ook al rijders gestraft voor soortgelijke manoeuvres.

Vorige vrijdag was het de bedoeling dat er meer uitleg gegeven zou worden en dat de regels verduidelijkt zouden worden maar Lewis Hamilton en zijn collega’s verlieten de meeting met meer vragen dan antwoorden.

“Het is niet duidelijk,” zei Hamilton. “Ze zeiden dat het anders zal zijn met verschillende stewards. Het zou anders kunnen zijn met verschillende stewards is wat ze zeiden.”

“Elke rijder, behalve Max denk ik, vroeg om duidelijkheid, maar het was niet erg duidelijk. Het is nog steeds niet duidelijk wat de limieten van die baan zijn. Het is duidelijk niet meer de witte lijn, bij het inhalen.”

“Dus we gaan er gewoon voor en we vragen gewoon om consistentie. Dus als het hetzelfde is als de vorige race, dan moet dat voor ons allemaal hetzelfde zijn in die scenario’s en dan is het prima.”

Max Verstappen vond inderdaad ook dat de regels goed verduidelijkt waren tijdens de meeting.

“Ik denk dat het vrijdag allemaal ging om het delen van hun mening en vervolgens de FIA die hun proces erachter uitlegde”, zei de Red Bull-coureur zaterdag in Losail.

“Dus ik denk dat we een heel eind zijn gekomen, en het was een erg lange briefing. Dus ik denk dat het, aan het eind, behoorlijk duidelijk was.”

Michael Masi was het niet eens met Lewis Hamilton en hij zegt dat de rijders na de meeting weten wat ze mogen verwachten.

.”Ik denk dat sommigen van hen het eens zijn, sommigen van hen niet,” zei hij. “Dat is altijd het geval, ze zijn het de hele tijd eens en oneens geweest.”

“We hebben ze wat algemene richtlijnen gegeven, maar zijn ook heel duidelijk geweest over het feit dat elke zaak op zichzelf zal worden beoordeeld.”

Hij ontkent ook dat de stewards een meer soepelere houding hebben aangenomen, zoals Toto Wolff suggereerde.

“We zijn niet meer relaxed,” merkte hij op. “We bekijken elk incident op zichzelf, zoals we bij elk incident hebben gedaan.”

“Er is een team van onafhankelijke stewards, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, ben ik niet degene die daar zit als rechter en jury.”

“We hebben een team van stewards dat elk incident bekijkt en dan, zoals we afgelopen weekend zagen, bepalen ze of het een onderzoek waard is.”

“Als dat zo is, wordt het onderzocht en wordt er bepaald of er sprake is van een overtreding of niet. Je moet naar de hele situatie kijken, het weer, de run-off, etc., etc.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022