“Max Verstappen maakt geen schijn van kans tegen Hamilton”

Red Bull Content pool
Red Bull Content pool

Als we Ralf Schumacher mogen geloven maakt Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel geen schijn van kans tegen Lewis Hamilton omdat Mercedes het beste pakket heeft.

Vorig weekend won Lewis Hamilton op een dominante wijze de GP van Qatar, hij vertrok van op de pole en zijn eerste plaats kwam nooit in het gedrang. Daarmee knabbelt de wereldkampioen weer een beetje van zijn achterstand op Verstappen weg tot acht punten.

Het verschil in topsnelheid tussen de Mercedes W12 en de Red Bull RB16B was niet meer zo enorm als de week voordien in Brazilië maar met de nieuwe baan in Jeddah lijkt het erop dat er een baan is bijgekomen waar vermogen een grote rol zal spelen. 

Daarom denkt Ralf Schumacher ook dat het voor Lewis Hamilton onder normale omstandigheden ‘kat in het bakkie’ is, om het met de woorden van een bekende Nederlandse voetbaltrainer te zeggen.

“De Mercedes is momenteel het stabielere pakket,” vertelde de voormalige F1-piloot aan ‘Sky Germany.’ “Max geeft alles en laat zien hoe goed hij is maar onder normale omstandigheden heeft hij echter geen schijn van kans.”

Bepaalde mensen geloven dat Mercedes hun voordeel vooral haalt uit het feit dat ze met een flexibele, al dan niet legale, achtervleugel rijden. Daar gelooft Schumacher echter niet in, hij denkt dat de bolide van Mercedes snel genoeg is zonder vals te spelen.

“Ik ga er niet van uit dat een team opzettelijk de regels aan zijn laars lapt,” zei hij. “Als je dicht bij de limiet gaat, kan er altijd iets misgaan en kom je in grijze gebieden terecht.”

Verstappen moet volgens Schumacher misschien wel rekenen op het geluk dat hem vooral begin dit seizoen ontbrak, zoals tijdens de opgave door een klapband in Azerbeidzjan.

“Misschien heeft hij nu wel het geluk dat hij eerder dit seizoen al eens tekort kwam. Moest hij dat van bij het begin van het seizoen gehad hebben dan was hij nu waarschijnlijk al wereldkampioen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022