“Max Verstappen kan de geschiedenisboeken ingaan als de allergrootste”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Jenson Button kan Max Verstappen mogelijk de geschiedenis- en recordboeken ingaan als de allergrootste rijder. Volgens Button moet er dan echter wel aan een voorwaarde voldaan worden.

“Er is zeker en vast de mogelijkheid dat Max de geschiedenis ingaat als de allergrootste,” vertelt Jenson button tegenover ‘The Times’. “Maar ik hou van het idee dat je niet de beste rijder in de wereld kan zijn wanneer je niet buiten de Formule 1 bent gaan racen.”

Slechts zeven races ver in het seizoen heeft Max Verstappen momenteel een indrukwekkende voorsprong van 53 punten in de wk-tussenstand. Verstappen lijkt zo met sprekend gemak op weg naar een derde wereldtitel op rij. Er worden echter vragen gesteld over hoeveel van die dominantie toe te schrijven is aan de Red Bull RB19.

Volgens Jenson Button moet Verstappen om de ‘allergrootste’ te worden dan ook in de toekomst zich ook buiten de Formule 1 bewijzen, iets dat bijvoorbeeld Fernando Alonso al gedaan heeft. Zo won Alonso bijvoorbeeld al meermaals de 24u van Le Mans en nam hij ook deel aan de Dakar-rally en de Indy 500.

“Fernando heeft het fenomenaal gedaan,” aldus Button. “Hij verliet de F1 en racete in Le Mans en Daytona, hij won ze allebei en won vervolgens Le Mans opnieuw.”

Alonso bewijst volgens Jenson Button ook nu op latere leeftijd nog steeds wat voor een ongelooflijke capaciteiten en talent hij heeft.

“Ik denk dat zijn prestaties niet verslechterd zijn, ook al is hij nu boven de veertig jaar oud,” aldus Button.

Verstappen heeft tot dusver al een indrukwekkende carrière in de Formule 1 maar om de ‘allergrootste’ te worden is er dus meer nodig. Tijd heeft Verstappen echter nog genoeg om met al zijn eigen talent nog heel wat sportgeschiedenis te schrijven. Max Verstappen is nog steeds maar 25 jaar oud.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print