Toto Wolff blijft voorzichtig: “Barcelona was goed, Canada kan plots een stuk minder goed zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks de bemoedigende performance en de twee podiumplaatsen tijdens de GP van Spanje blijft Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff op zijn hoede. Volgens Toto Wolff moet Mercedes haar F1-bolide nog beter begrijpen en is er zeker nog geen sprake van een definitieve doorbraak op het vlak van performance.

Een tweede plaats voor Lewis Hamilton en een derde plaats voor George Russel, uiteraard was Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff erg blij met de prestatie van zijn team in Barcelona. Na Monaco was dit opnieuw een bemoedigend resultaat maar volgens Wolff moet de komende races duidelijk worden in welke mate Mercedes door haar groot pakket met updates daadwerkelijk een heel stuk competitiever is geworden.

“We moeten blijven knabbelen aan onze achterstand,” vertelde Toto Wolff onlangs. “Het draait hem niet zo zeer om hoe snel de wagen is maar eerder rond hoe goed we onze wagen begrijpen.”

“De voorbije twee maanden hebben we heel wat dingen haastig geïntroduceerd, we hebben ons daardoor wat zorgen gemaakt want dat heeft ons proces wat omzeild. Tot dusver heeft het echter geloond.”

“We moeten onze eigen verwachtingen echter managen want. Ik wil niet naar Canada gaan en zeggen dat we ook daar opnieuw tweede en derde zullen worden want het kan even goed vijfde en zesde zijn. Er is nog meer dat we moeten zien te begrijpen.”

Volgens Toto Wolff werd zelfs in Barcelona duidelijk dat de performance van de Mercedes W14 nog moeilijk te begrijpen is en soms ook wisselvallig is. Op vrijdag was Mercedes immers nog erg slecht, op zaterdag en vooral zondag ging het veel beter.