“Max Verstappen kan misschien helpen om de boete van Red Bull te betalen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull heeft een fikse boete gekregen voor het overtreden van het budgetplafond in 2021 en David Coulthard vindt dat Max Verstappen misschien wat van zijn ‘aanzienlijke salaris’ in het team zou kunnen steken.

Voormalig F1-rijder David Coulthard vertelde bij ‘Channel 4’ dat de kans klein is dat de prestaties van Verstappen zullen lijden onder de perikelen over het budgetplafond.

“Max is gewoon zo geconcentreerd op wat hij moet doen,” aldus Coulthard. “De politieke kant van de sport laat hem gewoon koud.”

“Natuurlijk voelt hij mee voor zijn team, ze hebben een financiële klap gekregen. Hij verdient aanzienlijk geld, als hij zich echt slecht voelt kan hij het team daarvoor helpen financieren. Maar ik denk dat er altijd een ‘achtergrondruis’ is in de Formule 1. Het maakt niet uit of het Schumacher-tijdperk is of dat van Hamilton en sommige van zijn geweldige overwinningen, er zal altijd een beetje controverse zijn.”

Red Bull heeft vorig seizoen het budgetplafond overschreden met 2,2 miljoen dollar. De FIA heeft echter toegegeven dat dat bedrag terug te brengen zou zijn naar vijfhonderdduizend dollar indien Red Bull haar belastingaangifte correct had gedaan. Na onderhandelingen tussen beide partijen werd er tot een overeenkomst gekomen om het team uit Milton Keynes een boete van zeven miljoen dollar op te leggen.