Mercedes: “Begin dit seizoen was een shock voor Lewis Hamilton”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens James Vowles, de technisch directeur van Mercedes, was het ook voor een zevenvoudig wereldkampioen zoals Lewis Hamilton aanpassen toen hij begin dit seizoen plots niet over een competitieve wagen beschikte.

Voor het eerst in jaren had Hamilton geen wagen waarmee hij voor de wereldtitel kon strijden. Meer zelfs, begin dit seizoen kwam Mercedes onder normale omstandigheden niet eens in de buurt van het podium.

“Lewis werkt altijd hard, is supergemotiveerd en is vastbesloten om te proberen winnen,” aldus Shovlin. “Ik denk dat het voor hem een shock was toen hij na jarenlang een competitieve wagen te hebben gehad begin dit jaar plots een wagen kreeg waarmee het moeilijk ging.”

“Het was ook voor ons aan het begin van het seizoen wennen om in het midden van het rijdersveld te racen en om met de wagen heel wat compromissen te sluiten om het beste uit de wagen te halen en tegelijkertijd te proberen leren. Maar net als het team ziet ook Lewis dat we de juiste richting uitgaan.”

Volgens Shovlin heeft Mercedes de voorbije maanden veel geleerd en weet het nu welke richting het met de wagen moet uitgaan om volgend jaar opnieuw vooraan te zijn.

“We zien een duidelijk pad naar voor waarin we opnieuw voor poleposities en overwinningen kunnen strijden,” aldus Shovlin.

“Je ziet de toewijding van Lewis tegenover het team, zijn toewijding wordt alleen maar groter naarmate we ook dichter bij het behalen van onze doelen komen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023