Christian Horner: “Ongelooflijk dat Mercedes twee keer dezelfde fout maakte”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner was verrast dat Mercedes in Mexico voor het tweede raceweekend op rij voor de harde bandencompound opteerde. Twee keer bleek het een slechte strategische keuze, twee keer wist daardoor Red Bull en niet Mercedes te zegevieren.

“Ik denk dat wij de juiste strategie hadden,” vertelde Horner tegenover de media in Mexico. “Ik denk dat voor ons ‘soft-medium’ de snelste race leek te zijn.”

“Met de harde bandencompound was er niet zoveel grip. We waren dan ook redelijk verrast dat Mercedes zo conservatief was door voor een medium-harde strategie te kiezen.”

Toen Horner werd gevraagd of Mercedes had kunnen winnen als het een gelijkaardige strategie als Red Bull had gehanteerd liet Horner verstaan dat Mercedes twee overwinningen had laten liggen door twee keer voor de harde bandencompound te gaan (zowel in Austin als in Mexico).

“Ik denk dat we nog steeds de bovenhand hadden, maar ze hadden zeker dichterbij geweest,” aldus Horner. “Je kon horen dat de rijders niet blij waren met de keuze voor de harde bandencompound.”

“Het was het tweede raceweekend op rij dat ze voor die bandencompound gingen en het heeft hen de overwinning gekost. Ik was redelijk verrast daardoor.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner