Max Verstappen koopt exclusieve Ferrari van 1,6 miljoen euro

Max Verstappen heeft van de pauze in de Formule 1 gebruik gemaakt om zich een nieuwe wagen uit te zoeken. Niet zomaar een wagen want Verstappen trakteerde zichzelf op een exclusieve Ferrari Monza SP2, een wagen met een prijskaart van maar liefst 1,6 miljoen euro.


In de Formule 1 racet Max Verstappen voor Red Bull Racing, dat tot eind dit seizoen Aston Martin als partner heeft, maar bij zijn keuze voor een nieuwe sportwagen viel zijn keuze op de Ferrari Monza SP2, zo bericht het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’.

De Ferrari Monza SP2 is gebaseerd op de 812 superfast en onder de motorkap van de wagen ligt 6.5 liter V12. Dat is dezelfde motor als in de 812 Superfast maar hij werd wel opgedreven zodat hij maar liefst 810 pk heeft.

In 2,9 seconden gaat de Ferrari Monza SP2 van 0 tot 100 kilometer per uur en de topsnelheid gaat boven de 300 kilometer per uur. Net als in de ‘oude’ dagen heeft de exclusieve sportwagen geen voorruit maar hij beschikt wel over een zogenaamd ‘Virtual Wind Shield’ dat er mee voor moet zorgen dat de rijwind over het hoofd van de bestuurder en eventuele bijrijder gaat.

De Ferrari Monza SP2 heeft trouwens ook een broertje, de SP1, die een eenzitter is. Van de Ferrari Monza SP2 worden iets minder dan 500 stuks geproduceerd.

Volgens Gazzetta dello Sport heeft Verstappen zijn bolide nog niet in ontvangst mogen nemen, tv-chef Gordon Ramsay en profvoetballer Zlatan Ibrahimovic mogen zich wel al een trotse bezitter van een Ferrari Monza SP2 noemen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner