Mercedes ziet hoofd van haar motorafdeling vertrekken

Andy Cowell, het hoofd van de motorafdeling van Mercedes verlaat op 1 juli het bedrijf. Cowell was het hoofd van de High Performance Powertrains-organisatie die mee verantwoordelijk was voor de F1-motoren.


Het vertrek van Andy Cowell mag voor de buitenwereld dan wel als een verrassing komen, voor Mercedes is het dat niet want Cowell kondigde in januari zijn vertrek reeds aan. Mercedes zal een nieuwe structuur hanteren waarbij Hywel Thomas vanaf 1 juli de nieuwe leider van het F1-project van Mercedes in Brixworth wordt.

Mercedes domineert al jarenlang de Formule 1 en dat heeft het in grote mate te danken aan haar dominantie op motorisch vlak. Andy Cowell, die maar liefst zestien jaar voor Mercedes werkte, had daarin een belangrijke bijdrage.

“Het leiderschap van Andy is een cruciale factor geweest in onze successen die we de voorbije seizoenen behaalden,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Hij heeft een geweldige bijdrage geleverd aan onze autosporterfenis en ik waardeer onze samenwerking sinds 2013 enorm, ik heb er van genoten. Ik ben er van overtuigd dat hij succes zal boeken in eender welke uitdaging die hij in de toekomst op zich neemt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022