“Max Verstappen krijgt niet het respect dat hij verdient”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner krijgt Max Verstappen niet het respect dat hij verdient voor zijn uitzonderlijke prestaties in 2022.

Max Verstappen werd voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen in de Formule 1 en hij verbrak afgelopen weekend het record van de meeste raceoverwinningen in een seizoen. Volgens Christian Horner krijgt de Nederlander echter niet het respect dat hij verdient voor die uitzonderlijke prestaties.

“Wat we vandaag en dit jaar zien is iets uitzonderlijks,” aldus Horner. “Soms denk ik dat zijn prestaties niet het respect krijgen dat ze eigenlijk verdienen. Ik denk dat we dit jaar getuige zijn van een absoluut uitmuntende prestatie van een rijder die op zijn best is.”

Van de laatste negen races schreef Verstappen er acht op zijn naam en Red Bull is dit seizoen een dominant team geworden maar Horner benadrukt dat het voor Verstappen toch niet allemaal van een leien dakje gelopen is.

 “Hij heeft nu de meeste grands prix in een jaar gewonnen en dat binnen twintig races. Bovendien heeft hij twee sprintraces gewonnen. En hij heeft ze niet allemaal vanaf polepositie gewonnen. Hij heeft moeten vechten en racen voor veel van die overwinningen.”

“Dus ik denk dat als we terugkijken op het einde van het jaar, dat Max een absoluut uitstekend jaar heeft gereden. Hij heeft niet veel fouten gemaakt, hij is het hele seizoen perfect geweest en het is ongelooflijk hoeveel consistentie hij heeft weten te bereiken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print