Max Verstappen: “Kritiek op Red Bull F1-bolide was onterecht en werd uitvergroot”

Met slechts twee overwinningen bracht het F1-seizoen 2020 niet waarop Max Verstappen en Red Bull hadden gehoopt. In de media kwam er ook vaak kritiek op Red Bull en haar wagen, al was die kritiek volgens Verstappen vaak onterecht.


“Ik denk dat de problemen met onze wagen in de media vergroot werden,” aldus Verstappen tegenover ‘Motorsport-Total.com’. “We beschikten over de tweede snelste wagen. Ik denk dat er veel slechtere wagens waren om mee te rijden.”

“We hadden enkele spins enzovoort wanneer je tijdens de test voorafgaand aan het seizoen de limiet van de wagen opzoekt. Het was niet eenvoudig om met onze wagen te rijden, misschien moeilijker dan de Mercedes, maar waarschijnlijk beter dan de Williams.”

Een derde plaats tijdens de kwalificaties en de race was voor Verstappen vaak het hoogst haalbare in 2020, al betekent dat nog niet dat hij bijzonder teleurgesteld is. Uiteraard hoopt Verstappen wel om dit jaar vaker de luis in de pels van Mercedes te zijn.

“Ik denk dat het opnieuw beter dan 2019 was, alleen iets consistenter,” aldus Verstappen. “Maar tja, ik heb echt wel enkele races helemaal in mijn eentje en op mezelf gereden. Ik hou er echter van om Mercedes op te jagen! De wagen was niet slecht, maar we kwamen nog steeds een beetje te kort tegenover Mercedes.”

“Ik ben niet gefrustreerd, je bent gewoon soms machteloos. Ik probeer nog steeds het best mogelijke resultaat te behalen, wat ik volgens mij ook meestal heb gedaan. Dat is op zich goed.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022