“Voor Alfa Romeo was 2020 een F1-seizoen in overlevingsmodus”

Sinds Fred Vasseur in 2017 het roer in handen nam bij Sauber is het alleen maar beter gegaan met het Zwitserse team en dat motiveert de Fransman om verder te gaan.


Het voorbije seizoen van Alfa Romeo was er echter een om snel te vergeten, de Zwitserse formatie was aan hetzelfde bedje ziek als moederteam Ferrari en collega-klantenteam Haas, namelijk een gebrek aan vermogen en snelheid.

Maar ze kiezen in Hinwil voor continuïteit want ouderdomsdeken Kimi Raikkonen doet er nog minstens een jaartje bij en ook Giovinazzi zal dit jaar in de Alfa Romeo te bewonderen zijn.

Als het van teambaas Frederic Vasseur afhangt blijft hij ook nog een tijdje bij het team maar hij wil eerst weten waar het project naartoe gaat, dat vertelt hij tegenover ‘GPFans.’

“Ik kan niet zeggen dat ik een goed jaar achter de rug heb want het was moeilijk voor iedereen,” aldus Vasseur. “We zaten meer in overlevingsmodus dan wat anders maar ik ben blij met het werk dat we geleverd hebben.”

“Volgens mij hebben we in vergelijking met twee jaar geleden een enorme stap voorwaarts gezet. We moeten ook in het achterhoofd houden dat we veel met Ferrari gestreden hebben en als je dan kijkt naar de grootte van beide teams en hun budget, denk ik dat het nog zo slecht niet was.”

“Je kan niet altijd meer verwachten maar dat doe ik wel, het is wat het is.”

Na zo’n veeleisend seizoen zal Vasseur zich nu gaan concentreren op de gesprekken rond zijn eigen positie.

“We hadden een erg moeilijk seizoen. Eerst en vooral hebben we moeten reageren op technisch vlak, dat was een echte uitdaging. Maar er was ook het financiële plaatje, de prijzen die het team moest betalen waren enorm.”

“Net zoals een aantal andere team hadden we geen garantie op de prijs wat een oplossing zou kosten en de manier waarop het ons beïnvloedde was ook enorm groot. Maar we moesten hoe dan ook een oplossing vinden en nu zijn we geconcentreerd op de toekomst. We zullen de tijd nemen om dit te bespreken,” besluit de Fransman.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022