Max Verstappen: “Lewis Hamilton is één van de allerbeste F1-piloten ooit”

Daimler Media
Daimler Media

Max Verstappen vindt dat Lewis Hamilton bij de allergrootste rijders ooit hoort in de Formule 1, dit omdat hij al zoveel jaren een erg hoog niveau weet vast te houden.

Als we op de eerste race van het seizoen mogen verder gaan lijkt het erop dat Red Bull er dit jaar in geslaagd is om vanaf het begin van het seizoen haar zaakjes op orde te hebben. De GP van Bahrein leverde alvast een leuk kijkstuk op voor de fans en misschien wordt dit wel het jaar dat Lewis Hamilton een serieuze kluif krijgt aan iemand die niet in hetzelfde team racet.

Maar we mogen vooral niet op de feiten vooruit lopen en we kunnen er ook niet omheen dat Lewis Hamilton, hoewel er al eens kritiek weerklinkt dat hij dat allemaal aan zijn bolide te danken heeft, bij de groten van de sport hoort. Dat vindt ook zijn grootste rivaal Max Verstappen in een gesprek met ‘Autosport.’

“De manier waarop hij met alle seizoenen is omgegaan, om altijd terug te komen, gehuldigd te worden en dat aantal races en kampioenschappen te winnen. Je kunt absoluut niet om Lewis heen”, aldus Verstappen.

“Maar natuurlijk zijn er nog een heleboel andere rijders in de Formule 1, die denk ik, ook erg goed zijn, zeer sterk, en die ook heel goed zouden zijn geweest in die auto.”

“Maar toch, natuurlijk, de manier waarop Lewis heeft gewonnen en ook soms in lastige races, zoals vorig jaar in Turkije, om die race te winnen, denk ik dat hij het heel goed heeft gedaan.”

“Ja, hij is zeker één van de beste rijders ooit in de Formule 1.”

De laatste seizoenen heeft Max Verstappen al verschillende gevechten geleverd met Lewis Hamilton en heeft hij kansen genoeg gehad om te stelen met zijn ogen maar hij heeft het nooit nodig gevonden om hem te beginnen kopiëren.

“Zo kijk ik er niet naar, ik kijk eerst naar wat ik beter of anders had kunnen doen na elke race.”

“Ik kijk wel naar andere mensen en bekijk dingen, maar ik ben niet iemand die kopieert. Ik ben mezelf.”

“Want als je dingen van anderen kopieert, loop je in de eerste plaats altijd achter, omdat je niet innoveert en bijgevolg ook niet beter wordt dan zij.”

“Natuurlijk kun je er gewoon naar kijken, je kunt het observeren. Maar uiteindelijk ben ik mezelf en ik denk dat dat voor mij het beste werkt om mezelf te zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022