Stoffel Vandoorne neemt revanche en wint tweede Formule E-race in Rome

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft revanche genomen voor zijn ongelukkige crash tijdens de eerste race in Rome. Vandoorne begon de tweede race van op de vierde plaats maar reed op soevereine wijze richting de overwinning.

Net als op zaterdag werd ook de tweede Formule E-race in Rome van achter de safety car aangevat Cassidy kon daardoor eenvoudig zijn leidersplaats behouden. Van zodra de safety car van de baan ging werd de druk op Cassidy opgevoerd. 

Cassidy verremde zich, spinde en verloor meteen de leiding in de race. Norman Nato bedankte vriendelijk en nam de leiding in de race over. 

Even later verloor Nato de leiding in de race aan Pascal Wehrlein. Ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne slaagde kort daarna erin om Nato te passeren en hij begon vervolgens aan de jacht op raceleider Pascal Wehrlein. 

Voor Nick Cassidy ging het even later van kwaad naar erger. Cassidy werd aangereden en belandde met zijn bolide in de muur. Vandoorne dichtte ondertussen de kloof met Wehrlein.

Met nog zo’n dertig minuten te gaan activeerde Stoffel Vandoorne zijn eerste attack mode. Het was een strategische zet die meteen loonde want Vandoorne dichtte de kloof met Wehrlein die even later zijn attack mode activeerde en daardoor Vandoorne de leiding in de race moest geven.

Lucas di Grassi werd vervolgens aangereden door Buemi en belandde in de muur. Opgave voor di Grassi en doordat er veel brokstukken op de baan lagen kregen we een ‘full course yellow’. Pascal Wehrlein verloor het voordeel van zijn attack mode.

Vandoorne comfortabel aan de leiding dus en toen er opnieuw een groene vlag was verschalkte Sims Wehrlein om de tweede plaats in de race over te nemen. Vandoorne reed een tactische zeer sterke race want hij activeerde meteen zijn tweede attack mode zonder de leiding in de race te moeten afstaan.

Met nog nog zeventien minuten te gaan had Vandoorne meer dan vijf seconden voorsprong op Alexander Sims en Pascal Wehrlein hun laatste attack mode in de hoop de kloof met Vandoorne te kunnen dichten. Sims naderde tot op 3,5 seconde van Vandoorne maar onze landgenoot activeerde dan eveneens zijn laatste attack mode. 

Vandoorne kon zo erg comfortabel opnieuw de kloof met Sims vergroten, dit terwijl hij ook nog een fanboost achter de hand had. 

Even later verloor Rene Rast echter de controle over zijn bolide en belandde hij in de muur. Safety car op de baan en Vandoorne verloor daardoor een ruime voorsprong van bijna zes seconden.

Met nog een minuut op de klok en één ronde extra ging de safety car van de baan en moest Vandoorne dus nog voluit gaan om de overwinning te bemachtigen. Vandoorne pakte het slim aan en reed probleemloos richting de overwinning en sprak na het overschrijden van de finish over “revanche voor gisteren”. Voor Stoffel Vandoorne is het zijn tweede overwinning in de Formule E.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022