Max Verstappen: “McLaren heeft met Lando Norris en Oscar Piastri het beste rijdersduo”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens drievoudig F1-kampioen Max Verstappen heeft McLaren van al de andere teams momenteel het beste rijdersduo. Verstappen is ook onder de indruk van de enorme stap vooruit die McLaren dit seizoen heeft gezet.

“Ik denk dat ze, vergeleken met de anderen achter ons, als team waarschijnlijk het meest consistent presteren,” aldus Verstappen. “Ze hebben het beste rijdersduo van hen allemaal, ze doen het zeer goed samen.”

Na een moeilijk begin van het seizoen presteert McLaren de voorbije races zeer goed en behalen ze heel wat punten. De dubbele podiumplaats tijdens de GP van Qatar en de overwinning van Oscar Piastri tijdens de sprintrace waren daar andermaal een bevestiging van. Tijdens de resterende races van het seizoen kan McLaren waarschijnlijk nog Aston Martin, en mogelijk zelfs Ferrari, inhalen in het kampioenschap bij de constructeurs.

“Het gaat een erg interessant einde van het jaar worden,” vertelt Verstappen daarover. “Maar het zal ook ook een interessant begin van volgend jaar worden om te zien waar iedereen zich bevindt.”

“McLaren maakt doorheen het jaar geweldige stappen vooruit. Ik denk dat we in Qatar wat meer snelheid hadden die we indien nodig hadden kunnen aanspreken maar dat doet geen afbreuk van wat ze gepresteerd hebben.”

“Ze doen het geweldig goed. We zien dat ze steeds dichterbij komen, we moeten dan ook proberen om een beetje een kloof te behouden. We zullen proberen om wat te verbeteren maar dan vooral voor volgend jaar.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023