Max Verstappen: “Meer ervaring maakt van Lewis Hamilton geen completere rijder”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen laat weten dat hij vindt dat het feit dat Lewis Hamilton meer ervaring heeft in de Formule 1 niet per se betekent dat hij daardoor ook een completere rijder is.

Komend weekend gaat de strijd om de F1-wereldtitel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton met de GP van Azerbeidzjan een nieuwe episode in. Eindelijk lijkt het erop dat we een spannend seizoen tegemoet gaan met een strijd tussen de jonge hond Max Verstappen en ervaren meervoudig kampioen Lewis Hamilton.

Het grootste verschil tussen de twee kemphanen is ongetwijfeld de ervaring. Toen Lewis Hamilton in 2007 debuteerde in de sport was Max Verstappen nog maar tien jaar oud en ondertussen heeft de Brit bijna elk record van de tabellen gereden. 

Maar Max Verstappen laat weten dat die schat aan ervaring niet noodzakelijk wil zeggen dat Hamilton daardoor ook een completere rijder is. Hij geeft wel toe dat het een hele klus wordt om een zwakke plek te vinden in het stevige harnas van de zevenvoudig wereldkampioen.

 “Ja, hij heeft meer ervaring,” aldus Verstappen tegenover ‘Sky Italia.’ “Maar dat betekent niet dat hij completer is.”

“Dat is mijn mening en daarover hoeft niemand anders het met mij eens te zijn.”

Op de vraag of hij jaloers is op Lewis Hamilton antwoordt Verstappen ook klaar en duidelijk.

“Nee en ik benijd niemand om wat dan ook”, aldus Verstappen. “Ik ben heel gelukkig met wie ik ben. Ik heb geluk dat ik in de F1 zit en het leven kan leiden dat ik leid.”

Of Max Verstappen er echt in zal slagen om de wereldtitel te veroveren moeten we afwachten maar de Nederlander hoopt alvast dat 2021 de geschiedenisboeken zal ingaan als een memorabel jaar.

“Ik hoop dat 2021 herinnerd kan worden als een goed jaar,” zei hij.

“Uiteraard hoop ik als eerste te eindigen, maar ik ben niet de enige die daar van droomt. Je moet in het heden leven, ik weet dat ik snel moet zijn en we zullen het hele seizoen hard moeten werken.”

“Ik weet dat veel mensen al bezig zijn voor 2022, maar we hebben een goede kans dit jaar en we zullen alles moeten geven.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021