Lewis Hamilton verdedigt Naomi Osaka: “Mentaal welzijn is geen grap”

Daimler Media
Daimler Media

Lewis Hamilton laat weten achter Naomi Osaka te staan. De tennisster trok zich maandag terug uit het toernooi van Roland Garros om zich te concentreren op haar mentale gezondheid.

Al voor het toernooi van Roland Garros begon had Osaka laten weten de pers niet te woord te staan gedurende het toernooi en dat ze de boetes die daar bij hoorden gewoon zou betalen. De Japanse liet weten dat ze haar mentale gezondheid op die manier wilde beschermen en dat het bedrag van haar boetes ook naar een goed doel zouden gaan die zich bezighouden met zulke problemen.

Nadat ze haar openingsmatch had gewonnen kreeg ze meteen een boete van vijftienduizend dollar en werd er ook gedreigd met uitsluiting van het toernooi, waarna Osaka de eer aan zichzelf hield en zelf opstapte. 

Op haar sociale media liet Osaka weten dat ze sinds haar eerste Grand Slam-overwinning in 2018 kampte met lange periodes van depressies. Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton stak de Japanse op zijn Instagram een hart onder de riem.

“We zijn allemaal maar mensen,” aldus Hamilton. “Mentaal welzijn is geen grap, het is echt en serieus. Deze beslissing vergt veel moed, we moeten zeker zijn dat Naomi weet dat ze er niet alleen voor staat.”

“Vandaag is een goede dag om te checken en te vragen aan je vrienden en je geliefden hoe het met hen gaat en te laten weten dat ze niet alleen zijn. Een simpel berichtje kan veel doen.”

Het afgelopen jaar werd ook in de Formule 1 aandacht gevraagd voor de mentale gezondheid van sporters. Vooral wereldkampioen Lewis Hamilton, George Russell en het team van McLaren zijn voorvechters op dat vlak. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen