Mercedes legt 13-jarig Chinees racetalent onder contract

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes hebben ze een nieuw jong racetalent onder contract gelegd: de 13-jarige Chinees Yuanpu Cui.

Net als de overige topteams beschikt ook Mercedes over een talentenprogramma voor jonge rijders. Yuanpu Cui is afkomstig uit de Chinese stad Xi’an en begon op zesjarige leeftijd te racen.

Al op erg jonge leeftijd behaalde Cui verschillende successen en in 2016 won hij het Chinese Rotax-kampioenschap. Dit jaar neemt hij voor Kart Repluc deel aan het OK Junior-klasse.

Cui wordt de zesde rijder van het Mercedes-opleidingsprogramma. Ook Frederik Vesti (Formule 3), Paul Aron (Formula Regional European Championship) en Andrea Kimi Antonelli en Alex Powell (karting) maken deel uit van het Mercedes-juniorprogramma. Opmerkelijk genoeg maakt ook Williams F1-piloot George Russell nog steeds deel uit van het programma. De jonge Brit lijkt momenteel een grote kanshebber om volgend jaar voor Mercedes te rijden.

“Yuanpu trok onze aandacht en liet tot dusver tijdens zijn carrière in de karting veelbelovende dingen zien,” aldus Gwen Lagrue, Mercedes’ Driver Development Advisor.

“Hij is een toptalent in de karting in China en er is tot dusver geen Chinese F1-piloot. We kijken er naar uit om Yuanpu zijn progressie te zien en zullen hem helpen doorheen de verschillende raceklassen.”