Max Verstappen: “Misschien wil ik mijn eigen team hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in een interview met Amanda Davies laten weten dat hij in de toekomst misschien wel een eigen raceteam zou willen hebben.

Als alles normaal verloopt hoeft de vijfentwintigjarige Verstappen nog helemaal niet te denken aan het einde van zijn carrière want momenteel staat er geen maat op de tweevoudige wereldkampioen. Sterker nog, het lijkt slechts een kwestie van tijd eer hij zichzelf in het rijtje van grootheden als Jackie Stewart, Niki Lauda en Ayrton Senna die allemaal drie wereldtitels hebben, mag plaatsen.

Maar Verstappen kan ook kritisch uit de hoek komen over de richting waar de Formule 1 heen gaat. Hij heeft al laten blijken dat hij geen fan is van de sprintweekends of van het stijgend aantal races op de F1-kalender en dat hij er ook niet voor terugdeinst om op jonge leeftijd de helm aan de wilgen te hangen als hij er geen plezier meer aan beleeft.  In dat geval zou Verstappen het wel zien zitten om een eigen team te hebben. 

“Misschien wil ik wel een eigen raceteam hebben,” aldus Verstappen. “Ik ben er natuurlijk al een beetje mee begonnen met ‘Verstappen.com’, dat is al goed ingeburgerd in zowel de echte racerij als het simracen.”

“Ik hou van mijn simracen. Sommige mensen zien het maar als een spelletje maar dat is het niet. Ik ben erg gepassioneerd en ik heb veel plannen voor de toekomst om daar rond te bouwen en misschien wat races naar de echte wereld te brengen. Er zijn zoveel mogelijkheden die ik wil proberen te bereiken waar ik nu al mee bezig ben.” 

Maar een echte F1-teambaas worden komt momenteel niet in zijn plannen voor. “Dat is ook veel reizen en dat heb ik als rijder al gedaan. Dat ga ik als teambaas zeker niet opnieuw doen.”

Momenteel is het doel uiteraard het behalen van die derde opeenvolgende wereldtitel en Red Bull is ook goed op weg om het seizoen ongeslagen te voltooien, al beseft Verstappen dat dat een uiterst moeilijke opdracht wordt.

“Dit seizoen ongeslagen blijven wordt heel moeilijk. Ik geloof altijd in mezelf, dat is het belangrijkste. En ik geloof in de auto, ik geloof in het team en alle mensen die erbij betrokken zijn. Dus ik denk dat we een goede kans maken.”

“Ik probeer momenteel alles te bereiken wat ik kan. Ik ga graag aan de leiding, ik ben graag voor iedereen, daar geniet ik het meest van.”

“Het is wat je wil doen, wat je wil bereiken. Daarom hou ik zo van de sport. Ik hou natuurlijk van op de limiet te racen maar ik hou van winnen. Ik probeer natuurlijk alles te geven. Dat moet ik nu eenmaal doen maar ik besef dat er ook nog een leven is naast de F1. Als mijn tijd in de F1 er op zit wil ik genieten van het leven en andere dingen doen.”

Verstappen geeft aan dat hij niet achterom zal kijken als hij gestopt is met de F1. “Het zal waarschijnlijk niets zijn waar op ik zal terugkijken als ik zestig of zeventig jaar ben. Wat gebeurd is in de Formule 1 is gebeurd. Het is wat het is, ik bedoel, het staat opgeschreven.”

“Het is waarschijnlijk niet iets waar je te veel om geeft omdat het iets is dat eerder in je leven gebeurd is, waar je erg hard voor gewerkt heb. Ja, het zit erop.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner