Charles Leclerc maakt zich geen zorgen: “F1-bolide 2024 profiteert van langere ontwikkeling huidige wagen”

Ferrari
Ferrari

Bij Red Bull zullen ze gezien de grote voorsprong op de concurrentie vroeg omschakelen naar de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen. Bij Ferrari zullen ze ondanks de achterstand echter langer doorgaan met het ontwikkelen van de huidige wagen, iets waarover Charles Leclerc zich geen zorgen maakt.

“Ik maak er me niet echt zorgen over, het maakt deel uit van het spelletje, niet?” vertelde Leclerc onlangs in Silverstone. “Wanneer je een voorsprong hebt tijdens een seizoen, dan bestaat het risico voor de andere teams dat dit team meer tijd zal spenderen aan de ontwikkeling van de wagen voor het jaar nadien. Uiteindelijk is alles echter met elkaar verbonden.”

Bij Ferrari proberen ze momenteel vooral nog om enkele problemen met de huidige wagen te verhelpen.

“We focussen ons vooral nog op de wagen van dit jaar omdat we duidelijk zwakke punten hebben en we weten dat we die moeten aanpakken. Wanneer we die zwakke punten hebben aangepakt dan zal ook de wagen van volgend jaar veel beter zijn,” aldus Leclerc.

“Maar opnieuw, wat me momenteel vertrouwen geeft is dat we een zeer duidelijk plan hebben over wat we willen verbeteren. We hebben de voorbije drie races al stappen vooruit gezet.”

“Er zijn tijdens de volgende races nog veel dingen op komst, dit om ons niet alleen voor Mercedes en Aston Martin te bevinden maar ook om zo snel mogelijk met de Red Bulls te kunnen strijden. We bevinden ons op het juiste pad, daar ben ik zeker van.”