Productie nieuwe F1-film met Brad Pitt stilgelegd

F1 - Twitter
F1 - Twitter

De productie en filmopnamen voor de nieuwe F1-film met Brad Pitt is voor onbepaalde tijd stilgelegd. Het voorbije raceweekend in Silverstone werden er nog opnames gedaan tijdens de GP van Groot-Brittannië.

In Silverstone werd er voor heel wat uren aan filmmateriaal opgenomen, daarbij was er in de F1-paddock, de pitlane en op de startgrid zelfs een elfde team genaamd ‘APX GP’ te zien. Voorafgaand aan het raceweekend werd gezegd dat een ‘F1-bolide’ van APX GP mogelijk de formatieronde zou rijden maar dat gebeurde uiteindelijk toch niet.

Na de opnames in Silverstone is de productie van de F1-film met Brad Pitt echter stilgelegd en dit omwille van de grote staking in Hollywood. Daar heeft de acteursvakbond SAG-AFTRA zich aangesloten bij de staking van de tekstschrijvers die al maandenlang bezig is. Steeds meer grote filmprojecten, waaronder nu dus ook de F1-film met Brad Pitt, komen daardoor stil te liggen.

De nieuwe F1-film zal waarschijnlijk pas in 2025 verschijnen maar mocht de productie gedurende lange tijd stilliggen dan loopt de release van de film mogelijk ook vertraging op.