Max Verstappen na aanval op Hannah Schmitz: “Social media-bedrijven moeten meer doen tegen haatberichten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de GP van Nederland was Red Bull-strateeg Hannah Schmitz de gebeten hond en waren er heel wat haatberichten gericht aan haar adres. Max Verstappen vindt dat de social media-bedrijven meer moeten optreden tegen online haat.

Tijdens de GP van Nederland kwam er een virtual safety car-procedure na een paar vreemde acties van het team van AlphaTauri en rijder Yuki Tsunoda. Dat kwam Max Verstappen goed uit en hij wist de race naar zijn hand te zetten.

AlphaTauri is het zusterteam van Red Bull en sommige fans verdachten Red Bull ervan dat dit alles in scene gezet was en zo werd strateeg Hannah Schmitz geviseerd op de sociale media.

Een dag later kwam AlphaTauri met een statement op de sociale media dat de berichten aan het adres van Schmitz onaanvaardbaar, onwaar en enorm respectloos waren. Max Verstappen was blij met het bericht van AlphaTauri, dat vertelde hij op donderdag in Monza.

“Zo zou het moeten zijn,” aldus Verstappen. “Maar uiteindelijk zouden deze dingen niet eens mogen gebeuren, want ten eerste is het al belachelijk om over dit soort dingen na te denken, want waarom zou je zelfs maar denken dat dit mogelijk is in deze sport? Ook dat individuen worden gehaat, het is onbegrijpelijk hoe je dat kunt doen.”

“Maar ik denk dat Hannah een heel sterk persoon is en ze weet wat ze doet. Daar hoeven we geen persoonlijk gesprek voor te hebben, ook denk ik dat Hannah er dit weekend niet bij is. Maar als ik haar zie, zullen we het er misschien over hebben, maar aan de andere kant moeten we er niet te veel aandacht aan besteden, want deze mensen verdienen het niet.”

“Het is al belachelijk om over dit soort dingen na te denken, want waarom zou je zelfs maar denken dat dit mogelijk is in deze sport? Ook dat individuen worden gehaat, het is onbegrijpelijk hoe je dat kunt doen.”

Verstappen vindt ook dat de social media-bedrijven meer moeten doen tegen mensen die anoniem haatberichten posten.

“Dat is het probleem, als je alles openlaat op sociale media, kan iedereen zeggen wat hij wil,” zei hij. “Ik denk dat er veel meer moet worden gedaan tegen haatzaaien.”

“Het lijkt erop dat deze bedrijven er een beetje aandacht aan besteden, maar het is nog steeds niet genoeg, want je kunt andere soorten accounts aanmaken en je kunt gewoon doorgaan. Zelfs als ze je IP-adres blokkeren, kun je het ergens anders doen. Mensen zijn slim genoeg om het te omzeilen.”

“Dus ze moeten daar zeker een oplossing voor bedenken, want natuurlijk groeien de sociale media. Ik denk dat het in het algemeen een geweldig ding is en een geweldig hulpmiddel om te hebben, maar sommige delen ervan zijn een beetje negatief.”

“Wat andere mensen op sociale media zeggen, deert ons uiteindelijk niet echt. Maar het zou eigenlijk niet mogen gebeuren en dat is wat je probeert aan te pakken en je probeert het ook te benadrukken.”

“Hopelijk zijn deze dingen over een paar jaar niet meer mogelijk om te doen. En bovendien zijn we een sterk team en zijn we heel blij dat we hier zijn en richten we ons gewoon op ons werk.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen