BREAKING NEWS: Porsche bevestigt officieel dat er geen samenwerking met Red Bull komt

Porsche
Porsche

Porsche heeft vanmorgen bevestigd dat de onderhandelingen over een samenwerking met Red Bull in de Formule 1 gestopt zijn en dat er geen overeenkomst werd bereikt.

Na maanden van onderhandelingen tussen Red Bull en Porsche is er dus niets uit de bus gekomen. De onderhandelingen liepen spaak over de rol die Porsche wou spelen in het team, ze wilden naast motoren bouwen ook een volwaardige partner worden in het team en dat kon volgens het legendarische merk uit Stuttgart niet bereikt worden.

Vanmorgen plaatste Porsche volgende verklaring op haar website en de sociale media: “In de afgelopen maanden hebben Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG en Red Bull GmbH gesprekken gevoerd over een mogelijke toetreding van Porsche tot de Formule 1. De twee ondernemingen zijn nu gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat deze gesprekken niet langer zullen worden voortgezet.”

“Het uitgangspunt was altijd dat een partnerschap op voet van gelijkheid zou worden gesloten, dat niet alleen een motor-partnerschap zou omvatten, maar ook het team. Dit kon niet worden bereikt. Met de afgeronde regelwijzigingen blijft de raceserie niettemin een aantrekkelijke omgeving voor Porsche, die in de gaten zal worden gehouden.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen