Max Verstappen na derde plaats: “Het was saai, meer zat er niet in”

Max Verstappen finishte de GP van België als derde op het podium en daarmee was de Nederlander best tevreden omdat er volgens hem geen beter resultaat in zat.


“Het was vrij saai,” liet Verstappen na afloop van de race weten en zo valt te lezen op zijn website. “Ik kon de Mercedessen niet bijhouden toen ze begonnen te pushen. Richting het einde van de race waren mijn banden versleten, dus in de laatste acht ronden heb ik het rustiger aan moeten doen om de voorbanden te sparen.”

De banden van Verstappen waren ook te erg versleten om aan het einde van de race nog druk te zetten richting Mercedes. Even werd er overwogen om een extra pitstop te maken, zowel uit veiligheid alsook voor het rijden van de snelste ronde.

“Het team vroeg of ik naar binnen wilde, maar dan zou ik anderhalf à twee seconden achter Daniel weer naar buiten komen en dat wilde ik niet,” blikt Verstappen terug op het slot van de race.

“De laatste paar ronden heb ik dan ook maar heel rustig gereden en gezorgd dat we geen lekke band zouden krijgen. Er was immers niks meer te winnen, alleen nog maar te verliezen.”

Over het algemeen is Verstappen echter tevreden met zijn derde plaats.

“Meer zat er vandaag niet in. Het geeft misschien niet zoveel voldoening als andere derde plekken, maar het was het maximale resultaat vandaag. Ik ben dus best tevreden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022