Max Verstappen na dominante overwinning: “Dit is een perfect einde van het seizoen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op het Yas Marina Circuit werd Max Verstappen nooit echt bedreigd in de strijd om de overwinning. Verstappen gaat dan ook met een goed gevoel de winterpauze in.

“Het is een perfect einde van het seizoen. Het is geweldig om hier weer te winnen en om de vijftiende overwinning van het seizoen te pakken, is ongelooflijk,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “De race ging zoals gepland. Het ging allemaal om bandenmanagement. We gingen goed met de medium compound banden om en de harde banden moesten we tot het eind van de race managen.”

Max Verstappen reed in tegenstelling tot teamgenoot Sergio Perez op één pitstop richting de finish, een tweede pitstop zou volgens Verstappen de foute keuze geweest zijn.

“Ik had geen twee setjes nieuwe harde banden, dus voor mij zou een tweestop-strategie niet ideaal zijn geweest, ook omdat de medium compound niet top was. De bandenslijtage was oké om maar één keer te stoppen,” aldus Verstappen. “In de laatste stint riep het team over de boordradio dat ik niet te snel moest rijden, terwijl ik wel sneller wilde rijden. Dat geeft wel aan dat het goed zat. Het was gewoon een hele goede wedstrijd, zo wil je ze het liefste hebben.”

Verstappen blikt vervolgens ook nog terug op het seizoen en hij is vol lof over zijn team.

“Het was echt een topjaar en daar gaan we van genieten. Het was echt een teamprestatie, vooral na het lastige begin van het jaar,” blikt Verstappen terug op het seizoen. “Dat we het zo om zouden kunnen draaien, had ik nooit voor mogelijk gehouden.”

“Het is een plezier om met het team samen te werken en om zo veel te bereiken als dit jaar. Ik weet dat het lastig wordt om dit te herhalen, maar het is een goede motivatie om het volgend jaar weer zo goed te doen. Hopelijk zijn we begin volgend jaar dus weer competitief.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner