Max Verstappen na elfde tijd op vrijdag: “Banden gespaard voor zaterdag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de tweede oefensessie reed Max Verstappen op de Hungaroring de elfde tijd. Voorlopig is nog niet echt duidelijk of de door Red Bull geïntroduceerde updates goed werken maar Verstappen maakt zich alvast geen zorgen.

“Het is erg lastig om nu wat te zeggen over de updates,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de vrijdagsessies in Hongarije. “We moeten naar de verzamelde data kijken of alles overeenkomt.”

Door de regen tijdens de eerste oefensessie kwam Verstappen niet al te vaak buiten waardoor er ook banden gespaard konden worden, zeker met de aangepaste kwalificatie in het achterhoofd kan dat belangrijk zijn.

“We hebben vandaag eigenlijk niet veel banden gebruikt, want met dit nieuwe format ben je gewoon super gelimiteerd met de hoeveelheid banden die je kunt gebruiken. We wilden ze vandaag niet gebruiken, om morgen in ieder geval een betere voorbereiding te hebben.”

Het gevoel in de wagen zit volgens Verstappen alvast wel goed, ook al blijft het dus moeilijk om de updates te evalueren.

“De auto voelde niet verkeerd aan, ik had een beetje onderstuur en ook de long run ging goed we waren redelijk competitief. Het is moeilijk iets te zeggen over de snelheid over één ronde, maar over het algemeen is de auto best sterk.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner