Lewis Hamilton: “Red Bull inhalen zal tijd vragen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Lewis Hamilton zetten ze bij Mercedes alles op alles om vooruitgang te boeken en de wagen sneller te maken maar het zal volgens hem tijd vragen om Red Bull, dat een grote voorsprong heeft, in te halen.

“Wat je niet kan zien is de airflow doorheen de wagen,” vertelt Hamilton. “De mensen in de windtunnel hebben ook hun beperkingen, er is maar een bepaalde hoeveelheid dat je de wagen kan bewegen.”

“Er zijn simulaties, met de nieuwe regels die er zijn, de nieuwe tools die we ter beschikking hebben om de airflow onder te wagen en de wervels die er zijn, mocht je ze zien, je zou verbaasd zijn mocht je zien wat er allemaal onder de wagen gebeurt, dat is erg verschillend met de vorige generaties wagens. Dat allemaal begrijpen vergt simpelweg tijd.”

Omwille van de testbeperkingen, vooral ook wat het gebruik van de windtunnel en CFD betreft, zal het volgens Hamilton ook langer duren alvorens Red Bull is ingehaald. Ook word je meer dan ooit afgestraft wanneer je een foute ontwikkelingskeuze maakt.

“Je bent erg gelimiteerd wat je middelen betreft, je moet ook voorzichtig zijn met de beslissingen die je neemt,” aldus Hamilton. “Wanneer je voluit een bepaalde richting uitgaat dan kan het zijn dat je weken aan ontwikkelingen verliest, dat kan je tienden kosten op het vlak van performance.”

“Je moet dan ook erg methodisch te werk gaan. Ik zou graag hebben dat het sneller gaat maar dat gaat simpelweg niet.”

“Er zitten nog dingen in de pijplijn voor de komende races. Dat is altijd het geval want het vraagt tijd om dingen te bouwen.”