Charles Leclerc na snelste tijd: “Het ziet er goed uit, het wordt spannend”

Ferrari
Ferrari

Na zijn snelste tijd op vrijdag heeft Charles Leclerc een goed gevoel in de wagen. Leclerc kijkt uit naar de rest van het raceweekend en verwacht competitiever te zijn dan de voorbije races.

Tijdens de tweede oefensessie was Leclerc nipt sneller dan Lando Norris die slechts 0,015 seconde trager was dan de Monegask. Ferrari lijkt inderdaad competitiever op de Hungaroring al blijft het afwachten tot de kwalificatie om de echte krachtsverhoudingen te weten, zeker gezien Max Verstappen niet eens in de top tien terug te vinden was.

“Het was over het algemeen een goede dag,” aldus Leclerc. “We hebben alles zoals gepland gedaan en het gevoel in de wagen was redelijk goed dus dat is positief. Laat ons zien wat we op zaterdag kunnen doen.”

En zaterdag wordt inderdaad interessant want op de Hungaroring wordt er geëxperimenteerd met een alternatieve kwalificatie waarbij verplicht bepaalde bandencompounds gebruikt moeten worden. Dat leek op vrijdag al een invloed te hebben want beide rijders van Mercedes en Red Bull waren niet in de top tien terug te vinden, waarschijnlijk door het sparen van de banden.

“Het is nog steeds moeilijk om de performance van de andere teams in te schatten. Iedereen werkt een ander programma af, zeker met het nieuw format,” aldus Leclerc. “Het is iets dat we verwacht hadden tijdens dit eerste weekend met een nieuw format, iedereen probeert iets anders. Het is leuk want we gaan de kwalificatie in zonder echt te weten waar we ons bevinden. Het zal zeker en vast opwindend zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner