Sergio Perez na crash tijdens oefensessie: “Geen excuses, het was mijn fout”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Hongarije crashte Sergio Perez nadat hij iets te breed ging, over het gras reed en vervolgens de controle over zijn Red Bull F1-bolide verloor. Perez zoekt alvast geen excuses voor die kostbare fout en neemt de schuld voor de crash volledig op zich.

“Het was gewoon een fout van mij,” aldus Perez. “Maar de jongens van het team hebben ongelooflijk werk verricht door de wagen te herstellen zodat ik tijdens de tweede oefensessie toch nog kon rijden. We hebben daardoor toch nog wat data kunnen verzamelen.”

Jammer voor Red Bull en Perez is dat het team enkele nieuwe updates op de wagen had geïntroduceerd die enkele minuten in de oefensessie al meteen vernield werden. Door het alternatief kwalificatieformat werd het rijden eveneens beperkt omdat er banden gespaard werden voor de kwalificatie.

“Het is nog vroeg om te zien waar we ons bevinden, ik denk dat we pas op zaterdag zullen weten waar we ons bevinden. Iedereen zal zich erg dicht bij elkaar bevinden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner