Max Verstappen na missen van de pole in Monza: “Ik ben tevreden met de tweede plek”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië mistte Max Verstappen op een haar na de polepositie. Desondanks is Verstappen niet echt teleurgesteld want hij beseft uiteraard dat die tiende overwinning op rij er nog steeds in zit.

“Het ging goed. We hebben goede vooruitgang geboekt ten opzichte van vrijdag,” begint Verstappen na afloop van de kwalificatie zijn terugblik. “In elk deel van de kwalificatie zat het erg dicht bij elkaar, dat heb je hier op Monza. Ik ben vandaag tevreden met de tweede startplek.”

Verstappen wacht op zondag voor de overwinning een strijd met beide Ferrari’s, een strijd die hij gelooft te kunnen winnen.

“Het is mooi om al die enthousiaste fans te zien. Natuurlijk gaan we morgen proberen de race te winnen. Gewoonlijk hebben we een snelle auto tijdens de race, daar maak ik me niet echt zorgen om, want we hebben de auto wat meer voor de zondag afgesteld,” blikt Verstappen vooruit naar de race. “Ik verwacht dat Ferrari in het begin van de race snel zal zijn, maar daarna gaat het erom wie de banden het langst goed weet te houden. Maar eerst genieten we nog van vandaag en dan richten we ons op morgen.”