Max Verstappen na P2 tijdens kwalificatie: “Dit is niet waar we willen staan maar het is goed voor de sport”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije moest Max Verstappen tevreden zijn met de tweede tijd, Lewis Hamilton was net iets sneller dan Verstappen. Tevreden was Verstappen uiteraard niet met die tweede tijd, al is tijdens de race alles nog mogelijk.

“Onze kwalificatie was over het algemeen gewoon niet goed. Ik heb al het hele weekend moeite om een goede balans te vinden in de auto. Elke sessie ging het op en neer. Vandaag in de kwalificatie was het erg lastig in Q1 en Q2 om het vertrouwen te hebben om de bochten aan te kunnen vallen,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug.

“We hebben wat zaken aangepast voor Q3 en ik voelde dat mijn eerste run in Q3 best goed was, maar in de tweede run had ik geen goed gevoel. Ik probeerde wat meer te pushen, maar ik verloor steeds of de voor- of de achterkant. We staan nog steeds tweede, maar normaal gesproken zouden we vooraan moeten staan met onze auto. Tot dusver hebben we het dit weekend nog niet helemaal voor elkaar.”

Opvallend is dat de balansproblemen er net zijn gekomen nadat Red Bull enkele updates op haar wagen introduceerde maar volgens Max Verstappen is er een andere oorzaak voor de problemen.

“Ik denk dat de update goed werkt, maar we konden de puzzelstukjes niet op de juiste plek laten vallen, want vandaag ging het echt alle kanten op en we waren niet waar we willen staan. Je kunt niet altijd perfect zijn, maar we willen wel zo dicht mogelijk tegen perfectie aan zitten en vandaag kwamen we iets tekort. Maar, dat is over één ronde en er is nog niks verloren,” aldus Verstappen.

“Ik verwacht geen makkelijke race. Ik verwacht wel dat we snel zullen zijn, maar het is hier niet makkelijk inhalen, vooral als je qua tempo aan elkaar gewaagd bent. Het wordt best warm, dus normaal gesproken zullen de achterbanden het zwaar gaan krijgen. Maar, met de balans die ik vandaag had, is dat niet zo slecht.”

Ik ben niet blij met hoe de kwalificatie ging door de balans, maar dat heeft niks te maken met de gaten ten opzichte van de andere teams. De kwalificatie was erg spannend en dat is mooi. Je wist in elke sessie niet wie er vooraan zou gaan eindigen, dus dat is goed voor de sport.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner