Carlos Sainz na uitschakeling in Q2: “Ik heb de prijs betaald voor het nieuw kwalificatiereglement”

Ferrari
Ferrari

Volgens Carlos Sainz was hij één van de ‘slachtoffers’ van het aangepast kwalificatieformat waarbij het reglement voorschrijft welke banden je verplicht tijdens Q1, Q2 en Q3 moet gebruiken.

Carlos Sainz sneuvelde in Q2, wanneer er verplicht met de medium bandencompound moest gereden worden, met een elfde tijd. Volgens Sainz werd hij daarmee een ‘slachtoffer’ van het nieuw kwalificatieformat waarmee in Hongarije werd geëxperimenteerd.

“Ik heb al heel het weekend een vreemd gevoel op de medium bandencompound,” aldus Sainz. “Iedere keer wanneer ik daarmee reed ondervond ik om welke reden dan ook problemen in de eerste sector, ik kon ze niet goed doen functioneren. Het was nog moeilijker dan met de harde bandencompound. Ik wist dan ook dat Q2 de moeilijkste sessie zou worden.”

“In Q1 wisten we mooi door te stoten maar van zodra ik in Q2 op de medium band stond gleed ik enorm in de eerste sector en slaagde ik er nooit in om een goede ronde te rijden. Het was niet al te slecht, ik had gewoon een gebrek aan grip. Het was jammer maar het was maar met twee duizendsten dat ik werd uitgeschakeld. In de huidige Formule 1 kunnen twee duizendsten je erg duur te staan komen.”

Sainz had naar eigen zeggen gewoon pech dat hij dit weekend problemen ondervindt op de medium band en dat uitgerekend wanneer die bandencompound ook tijdens de kwalificatie verplicht gebruikt moest worden.

“Dit zorgt ervoor dat alles wat aantrekkelijker wordt, ik heb er echter de prijs voor betaald,” aldus Sainz. “Wanneer ze dit wat aantrekkelijker willen proberen maken, wat volgens mij niet noodzakelijk is, maar als ze alles was door elkaar willen schudden dan doen ze dat maar.”