Lando Norris: “Derde plaats op de startgrid is een teleurstelling”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na afloop van de kwalificatie liet Lando Norris verstaan dat hij niet echt blij was met zijn derde tijd. Kwalificeren op P3, enkele weken geleden zou het voor Lando Norris en McLaren nog een droom geweest zijn maar na de sterke performance van vorig raceweekend was Lando Norris met zijn derde plaats op de grid teleurgesteld.

In Groot-Brittannië mocht Lando Norris nog van op de tweede plaats op de grid, en dus de eerste startrij, aan de race beginnen. Daarop had Lando Norris duidelijk ook zijn zinnen gezet tijdens de kwalificatie op de Hungaroring maar Norris moest genoegen nemen met de derde tijd en daar was hij niet blij mee.

“Wanneer je je binnen een tiende van de pole bevindt dan voelt het alsof je op de pole had moeten staan wanneer je je rondje goed voor elkaar had gekregen,” vertelde Norris na afloop. “Ik ben teleurgesteld vermoed ik. Het was niet mijn zuiverste rondje.”

“Er is altijd een element van risico verbonden aan het pushen voor iets meer. Ik weet niet hoeveel het verschil met de eerste plaats juist was maar ik had zeker nog een tiende sneller gekund.”

“Over het algemeen ben ik blij voor het team, met een derde en vierde plaats op de grid is het een goed weekend voor ons. Maar als rijder ben ik niet zo blij. Ik heb het gevoel dat ik te veel fouten heb gemaakt wat me duur is komen te staan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner