Emotionele Lewis Hamilton: “Dit voelt als het behalen van mijn eerste polepositie”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

0,003 seconde was Lewis Hamilton sneller dan Max Verstappen maar het volstond wel voor Lewis Hamilton zijn eerste polepositie sinds 2021. Na afloop van de kwalificatie zagen we, en hoorden we ook over de boordradio, een erg emotionele Lewis Hamilton.

Het kan snel keren in de Formule 1, minder dan 24 uur nadat Lewis Hamilton uitvoerig zijn beklag had gedaan over het aangepast kwalificatieformat veroverde Lewis Hamilton de polepositie voor de GP van Hongarije. Dolblij was Hamilton daarmee maar tegelijkertijd ook emotioneel.

“Ik ben mijn stem kwijt nadat ik zo hard in de wagen heb zitten roepen,” vertelde Hamilton na afloop in het parc fermé. “Ik wil het publiek hier enorm hard bedanken, ze waren ongelooflijk, net als ieder jaar hier.”

“Het was een gek anderhalf jaar. We hebben zo hard gepusht om eindelijk opnieuw een polepositie te veroveren. Het voelt zoals mijn allereerste. Er waren ups en downs, het was een ongelooflijke rollercoaster.”

“Maar we hebben nooit ons geloof verloren. We zijn samen één team, één geheel. We focussen ons op het in de juiste richting brengen van de wagen.”

“Ik had niet verwacht dat ik hier vandaag de polepositie zou veroveren. Ik ging de laatste ronde in en gaf echt alles. Ik heb niets laten liggen.”