Charles Leclerc: “Ferrari waarschuwde mij voor Alfa Romeo”

Ferrari
Ferrari

Ook op de Hungaroring blijft Ferrari problemen ondervinden om competitief te zijn. Tijdens de kwalificatie sneuvelde Carlos Sainz vroegtijdig in Q2 en Charles Leclerc moest genoegen nemen met de zesde tijd. Leclerc werd zelfs verslagen door Guanyu Zhou in de Alfa Romeo, iets waarvoor hij naar eigen zeggen door Ferrari was gewaarschuwd.

Op vrijdag reed Charles Leclerc tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd maar desondanks waren ze bij Ferrari op hun hoede. Leclerc werd door Ferrari gewaarschuwd dat Alfa Romeo sterk voor de dag zou komen en dat bleek ook tijdens de kwalificatie waarin Guanyu Zhou met een vijfde tijd uitermate sterk kwalificeerde.

“Ze waren zeer sterk,” vertelt Leclerc over de performance van Guanyu Zhou en Valtteri Bottas in de Alfa Romeo. “Op vrijdag had het team me simulaties getoond van waar ze zich zouden bevinden en eerlijk, ze waren volledig juist. Ik dacht ‘er zal wel iets fout mee zijn, ik denk dat het niet juist is’, maar ze hebben mij mijn ongelijk bewezen.”

“Het team had het verwacht. Het is voor mij gezien mijn kennis erover moeilijk om te begrijpen. Ik heb het niet gecontroleerd maar ik denk niet dat ze bij Alfa Romeo dit weekend grote updates hadden.”

“Van het ene op het andere weekend presteert iedereen plots helemaal anders. McLaren bewijst dat ze een grote stap vooruit hebben gezet.”

“In vergelijking met Silverstone heeft de Hungaroring volledig andere karakteristieken en ze zijn nog steeds zeer snel. We moeten dan ook een stap vooruit zetten.”

Volgens Leclerc is de SF-23 van Ferrari nog steeds snel maar blijft de wagen te wisselvallig presteren en blijft de wagen te gevoelig voor de wind.

“Ook al ben ik tevreden met mijn rondje, we waren niet snel genoeg. Onze wagen is erg gevoelig voor de wind en dat heeft de uitslag beïnvloed,” aldus Leclerc. “Op dit circuit zijn er enkele bochten waarbij de wind een belangrijk rol speelt en vandaag ondervonden we daar heel wat last van. Wanneer er zo’n omstandigheden zijn dan hebben we daar meer last van dan de anderen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner