Max Verstappen na problematische kwalificatie op P10: “Dit is enorm frustrerend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens Q1 en Q2 zag het er nog goed uit voor Max Verstappen maar toen er echt om de pole moest gestreden worden ging Verstappen tijdens zijn eerste poging in de fout om vervolgens technische problemen te kennen tijdens zijn ultieme poging.

Het was een kostbaar foutje tijdens zijn eerste snelle run, zo bleek achteraf toen Verstappen door een motorprobleem niet voldoende vermogen had toen hij aan zijn ultieme snelle run moest beginnen.

 “Ik had gewoon geen vermogen toen ik de pits uit reed,” aldus Verstappen. ” Ik denk niet dat het een groot probleem is, maar we konden het op de baan in ieder geval niet oplossen.”

“Ik ben nog niet bij het team geweest om te kijken wat het precies was, maar het is natuurlijk enorm frustrerend. Zeker omdat het er eigenlijk naar uit zag dat we best wel wat snelheid hadden gevonden. En dan krijg je ineens dit probleem, dus dat is enorm balen”

Zonder het probleem vermoedt Verstappen dat hij voor de polepositie had kunnen strijden.

“Ik denk het wel. Na gisteren hebben we veel veranderingen aangebracht aan de auto en dat heeft zijn vruchten afgeworpen,” vertelt Verstappen. “Tot Q3 zag het er allemaal prima uit en ik had een goed gevoel in de auto. Het is dan natuurlijk altijd de vraag waar je eindigt, maar de snelheid zat er goed in.”

De Hungaroring kenmerkt zich door het feit dat het er moeilijk is om in te halen. Van op de tiende plaats op de startgrid wacht Verstappen dan ook een moeilijke race.

“Hopelijk verliezen we niet te veel tijd in het begin met de auto’s voor ons waar we mee vechten, want het is lastig om in te halen hier. Er kan echter altijd nog wat gebeuren en we zullen misschien een beetje geluk nodig hebben. We gaan het morgen zien,” besluit Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print