George Russell dolblij na veroveren eerste pole: “Dit is ongelooflijk!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hij zorgde tijdens de kwalificatie voor de grote verrassing door de polepositie voor de GP van Hongarije te veroveren. Dolblij was Russell dan ook met zijn eerste pole.

Tijdens het eerste kwalificatiegedeelte verraste Mercedes al met een eerste en tweede tijd maar in Q2 leken Ferrari en Red Bull opnieuw de bovenhand te halen. Zo leek het alsof het opnieuw tussen die twee teams zou gaan voor de pole maar dat was buiten George Russell gerekend die voor de grote verrassing zorgde. Russell was immers 0,044 seconde sneller dan Carlos Sainz.

“Ik reed over de finishlijn en zag op het scherm P1 staan, dat was een ongelooflijk gevoel,” vertelde Russell in het parc fermé na het veroveren van zijn eerste pole. “Ik ben dolblij!”

“Gisteren was waarschijnlijk één van onze slechtste vrijdagen van het seizoen, iedereen werkte afgelopen nacht bijzonder hard. We wisten echt niet welke richting we moesten uitgaan.”

“Vervolgens die laatste ronde, ik nam de eerste bocht, de tweede bocht was mega goed, het rondje bleef bijzonder goed gaan en het bleef maar goed gaan.”

“We moeten bekijken waardoor het komt dat we vandaag zo goed presteren. Er zijn op dat vlak enkele ideeën.”

Russell beseft echter dat er pas op zondag om de punten wordt gestreden.

“Uiteindelijk worden er voor de kwalificatie geen punten toegekend,” aldus Russell. “We hebben over het algemeen een goede racesnelheid, maar de Ferrari’s leken zeer snel op vrijdag.”

“Wa gaan er absoluut voor gaan maar het was vandaag sowieso een bijzondere dag, daarover bestaat geen twijfel.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print