Max Verstappen na snelste tijd: “Een moeilijke start maar een goed einde”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste oefensessie moest Max Verstappen genoegen nemen met een zesde tijd maar tijdens de tweede oefensessie zette Verstappen orde op zaken en reed hij de snelste tijd, weliswaar op korte afstand gevolgd door Charles Leclerc in de Ferrari.

“De tweede vrije training was veel beter dan de eerste,” begint Verstappen zijn terugblik op de vrijdag in Monaco en zo valt te lezen op zijn officiële website. “De auto was veel competitiever. Vergeleken met Ferrari komen we nog wel wat tekort wat betreft hoe de auto zich gedraagt op de kerbstones en hobbels. Dat is iets waar we aan moeten werken voor morgen, want je ziet dat ze erg dichtbij zijn. Ook de Aston Martins zijn dichtbij. We hebben nog iets meer nodig om ze voor te blijven.”

Verstappen was tijdens de eerste oefensessie niet tevreden over het gedrag van de wagen maar gelukkig verbeterde dat tijdens de tweede oefensessie.

“De auto was beter om in te rijden, dus dan kun je meer pushen en dichterbij de vangrails komen. Over het algemeen was het een moeilijke start, maar een goed einde,” besluit Verstappen.