Max Verstappen na tweede tijd: “Het was een moeilijke start”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Verstappen en Red Bull gingen als grote favoriet het raceweekend in maar op vrijdag moesten ze hun meerdere erkennen in Fernando Alonso en Aston Martin. Max Verstappen spreekt van een moeilijke start.

Tijdens de eerste oefensessie reed teamgenoot Sergio Perez de snelste tijd, voor Alonso en Verstappen die zelf genoegen moest nemen met de derde tijd. Dat werd een tweede tijd voor Max Verstappen tijdens de tweede oefensessie, al is Verstappen ook daarmee uiteraard niet echt tevreden.

“We hadden een moeilijke start van de dag,” vertelt Verstappen na afloop van beide sessies en zo valt te lezen op zijn officiële website. “De eerste vrije training was echt heel slecht, ik kon geen balans vinden. Dat was een beetje vreemd want tijdens het testen, wat we ook probeerden, was niet zo slecht als vandaag.”

Na een goede driedaagse F1-test worden ze bij Red Bull nu dus geconfronteerd met enkele kleinere problemen die uiteraard nog verholpen kunnen worden.

“Dus een paar dingen die we moeten leren begrijpen. Ook de start van de tweede vrije training was wat lastig. Zelfs met weinig referentie en vertrouwen tot op dat moment was de laatste run niet verkeerd. Ook voelde de auto wat beter aan. Over het geheel was de auto helemaal niet slecht in de lange run. Ik was een beetje verrast dat we deze snelheid hadden. Ik moet gewoon mijn ritme weer vinden met de auto.”

Vooruitblikkend op de rest van het weekend laat Max weten: “Het was een slechte start van de dag maar we zijn weer in de goede richting aan het gaan.”