Fernando Alonso glundert: “Ik zou liegen als ik zeg dat de wagen niet goed aanvoelt”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aston Martin en Fernando Alonso zorgden op vrijdag voor de verrassing door tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd te rijden. Uiteraard was Alonso erg blij met de performance tijdens beide oefensessies op vrijdag, al beseft hij als geen ander dat het resultaat tijdens de kwalificatie en vooral de race op zondag telt.

“De wagen voelt overduidelijk erg goed om mee te rijden. Ik zou liegen mocht ik zeggen dat hij niet goed aanvoelt,” vertelde Alonso nadat hij tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd had laten noteren.

“Maar alles is relatief tegenover wat de andere teams doen. Je kan je goed voelen in een wagen maar tegelijkertijd zijn er misschien drie of vier wagens sneller dan jou en dan voelt het niet meer goed. Laat ons dus afwachten waar we ons bevinden.”

Aston Martin werd al tijdens de driedaagse F1-test getipt als team dat een grote stap vooruit heeft gezet, al zal volgens Alonso pas na een aantal races duidelijk worden hoe competitief ze zijn.

“Het is uiteraard goed om deze tijden te zien, om te zien dat je competitief bent,” aldus Alonso. “Na het testen zit je steeds met gemengde gevoelens over waar je je bevindt. Dat gevoel blijf je hebben tot aan de kwalificatie en de race en misschien zelfs de eerste drie races op erg verschillende circuits in Bahrein, Jeddah en Australië.”