Max Verstappen na veroveren pole: “Geweldige start van het weekend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zelfs ondanks een foutje tijdens zijn ultieme snelle run slaagde Max Verstappen erin om op dominante wijze de polepositie voor de GP van Qatar te veroveren.

Al tijdens de eerste serie snelle runs in Q3 slaagde Max Verstappen erin om een erg snelle tijd te rijden. Verstappen was meer dan een halve seconde sneller dan de concurrentie. Ondanks een fout tijdens zijn tweede snelle run was Verstappen zijn eerder gereden besttijd onaantastbaar en veroverde hij op dominante wijze de pole.

Max Verstappen was dan ook bijzonder blij dat hij de polepositie voor de race op zondag wist te veroveren en spreekt van een uitstekend begin van het raceweekend.

“Een geweldige start van het weekend,” vertelde Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Het was erg lastig, het nieuwe asfalt moet nog wat ingereden worden waardoor de grip erg wisselend was. Ik wilde nog iets meer proberen te pushen, maar het is zo lastig op dit moment met dit asfalt. Zodra je iets meer het risico opzoekt, verlies je meteen de achterkant van de auto.”

“Ik ben blij dat ik op pole positie sta en het is een goede dag voor ons geweest.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023