Max Verstappen na veroveren pole: “Het zal close worden met Mercedes”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hij mag dan wel de polepositie veroverd hebben, Max Verstappen verwacht niet dat hij de race op eenvoudige wijze zal winnen. Volgens Verstappen zal Mercedes immers een serieuze uitdager worden.

“Het was een goede kwalificatie”, blikt Verstappen terug op de kwalificatie volgens zijn officiële website. “Het zat dicht bij elkaar, maar na de derde vrije training hebben we wat veranderd aan de auto en kwamen we in een beter ritme.”

“Om hier op pole te staan is geweldig maar ik weet, omdat het hier een erg lange run naar de eerste bocht is, dat we een goede start nodig hebben. Maar goed, we hebben een snelle auto en dat is het belangrijkste.”

“Het is geweldig om de passie te zien in het stadiongedeelte en het is geweldig om hier te rijden.”

Wat de race betreft verwacht Verstappen zich dus aan een strijd met Mercedes, al verwacht hij ook wat extra steun van zijn teamgenoot.

“Morgen zal Checo er staan, ik ben er zeker van dat we een snelle auto hebben voor de race. Ik hoop dat we een leuke race krijgen met een hoop actie,” aldus Verstappen.

“Het zal dicht bij elkaar zitten tijdens de race, Mercedes heeft normaalgesproken een goede auto voor de race en het hangt vooral af van wat je kunt doen met de strategie, maar daar zullen we vanavond naar kijken.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023